No dobra bułka pójdzie out, a mleko to tylko do tych płatków i kawy :-) A chleb ma nastepujące skladniki :rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (59%),woda,ziarno słonecznika (3%),mąka pszenna,sól,błonnik owsiany,drożdże.
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
Ja kupuje chleb na którym pisze, że jest razowy.Oto jego skład: mąka pszenna, mąka żytnia,drożdże, słonecznik, woda, sól. Chleb razowy orginalny ma podpobny skład.
[...] słonecznikowego, bądź sa robione z zepsutych/przejrzałych owoców. I oczywiscie rozumiem, ze w skladzie nie ma o tym wzmianki? Czyli pewnie nastepuje dymanie jak w przypadku chleba "razowego", moja mama w piekarni pracuje i kazalem sie zapytac, jak robia ten chleb i piekarze powiedzieli, ze na jakas tam ilosc maki zytniej razowej, daja tez w [...]
[...] min aeroby :D :)) nie dłużyło mi się ani trochę , nie wiedziałam kiedy minęło :-PP Pierwszy raz tak miałam , może to dlatego ,że po tygodniowej przerwę :) Dieta : 1. chleb żytni , pastrami , migdały 2, whey+ drożdze+ mąka owsiana + jaja + kakao 3. whey + kasza jaglana 4. polędwiczka wieprzowa + ziemniaki 5. polędwiczka wieprzowa + [...]
Mała uwaga, ja zawsze odstawiam chleb do wyrośniecia na około 40-50 minut w piekarniku na grzałce ok 50 stopni i po pół godzinie zaczyna rosnąć. Jeśli dodasz drożdze i cukier, to wyrośnie na pewno. Powodzenia ;-) Zmieniony przez - lilith w dniu 2014-04-29 15:32:07
Chleby mają skład: mąka razowa, drożdże woda sól. Zero informacji o wartościach odżywczych :( Nawet jak biorę do ręki chleb droższy: mąka pszenna, mąka żytnia,... i tyle. Niestety tam gdzie mieszkam nawet chleb żytni robiony jest z mąki pszennej Zmieniony przez - mr0zik w dniu 2013-02-26 11:41:07
Nie jest zły aczkolwiek im mniej w składzie tym lepiej , nie licząc tych na zakwasie to optymalny jest taki skłąd zwykłych popularnych chlebów , mix jakiś mąk i np mąka żytnia ,mąka pszenna , woda , drożdże ( jak zakwas to super) sól . Teraz zauważyłem u siebie wysyp dziwnych nowych chlebów z długim składem i głównie to jakieś dziwne [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] oczyszczona z otrębów: http://piekarstwo.ubf.pl/readarticle.php?article_id=10 Zobacz, ile jest typów mąki. Z razowej żytniej wychodzi ciemnobrązowy, dość ciężki i gliniasty chleb, z jasnej - lekki i jasny w kolorze. Widziałam żytnie chleby tak waciate, że dwoma palcami dały się zgnieść do grubości prawie naleśnika... Z razowym żytnim tak się nie [...]
[...] wodą lub chłodnym naparem z rumianku i posmaruj odpowiednim kremem. Kuracja, którą stosuje się do wygojenia wyprysków, nie pozostawia blizn na twarzy. +Bardzo ważne jest unikanie produktów takich jak: ostrych potraw (przypraw), słodyczy np. czekolady i nawet białego pieczywa(jeśli jeść chleb to tylko razowy). ŻYCZE CAŁKOWITEGO WYLECZENIA.
Dzisiaj znalazłem jeszcze chleb Graham oto jego skład: mąka pszenna graham typ 1850 54%, mąka pszenna typ 750, woda drożdże, sól. Jego też można włączyć do zdrowego menu ?